Met de Shopsuite browser extensie kun je vanuit je browser direct je shop beheren.

Op dit moment is de browser plugin alleen beschikbaar voor Google Chrome. In 5 stappen leggen we je uit hoe je makkelijk gebruikt kunt maken van de browser plug-in

Stap 1: Installeren

Klik op de button hierboven. Je wordt doorverwezen naar de Chrome Store. Klik op de groene button 'Toevoegen aan Chrome'. Bevestig de installatie.

Stap 2: Inloggen

Er is nu rechtsboven in je browser een Shopsuite icoontje verschenen. Klik hierop. Je ziet dat je eerst dient in te loggen met je Shopsuite inloggegevens

Stap 3: Klaar voor gebruik
Zodra je bent ingelogd kun je de browser plugin gebruiken. Met de plugin kun je direct vanuit de bij Shopsuite aangesloten webwinkels producten toevoegen aan en verwijderen uit je shop. Zodra je op de productpagina van één van de aangesloten webwinkels bent, kun je de extensie activeren. Deze gaat vervolgens op zoek naar het product in de Shopsuite Product Cloud. Wanneer het product gevonden is kun je deze gaan toevoegen aan je shop. Het kan voorkomen dat het product niet gevonden wordt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Soms is het product niet bij ons beschikbaar omdat deze niet is opgenomen in de product feed van de winkel. Wanneer dit het geval is willen we je vragen het later nogmaals te proberen. Het kan namelijk zijn dat dit product enige tijd later wel beschikbaar is bij Shopsuite.

Stap 4: Producten Toevoegen

Een product toevoegen doe je door simpelweg te klikken op 'Product toevoegen'. Klik je hier nogmaals op dat verwijder je het product weer uit je shop. Soms is het product dat je wilt toevoegen nog niet toegewezen aan de juiste categorie. In dat geval vragen we je om het product te categoriseren. Hiervoor kies je de juiste categorie in het lijstje dat wordt getoond. Staat de juiste categorie er niet tussen? Klik dan op 'categorie aanvragen'. Hiermee kun je een categorie aanvragen, die wij vervolgens zullen beoordelen en aanmaken.

Stap 5: Meer mogelijkheden

Naast producten toevoegen aan je shop kun je ook eenvoudig producten toevoegen aan een tag, carrousel en shoppable image. Daarnaast kun je de tracking link kopieren en de product afbeelding opslaan.